top of page

Draagconsult - draagdoek

Dragen met een draagdoek staat jou het meeste aan. Je hebt daarbij de keuze uit een geweven draagdoek, een rekbare draagdoek, of een ringsling. Met de geweven doek zijn er verschillende knopen mogelijk, op zowel buik, heup als rug, die ingezet kunnen worden afhankelijk van de ontwikkelingsfase van je kindje en jouw persoonlijke voorkeur/situatie.

Tijdens een draagdoek consult oefen je met een zogenaamde draagpop, die een echte baby benadert in grootte, gewicht en gewichtsverdeling. Samen lopen we stap voor stap de knoop door, en herhalen we het knopen totdat je het goed beheerst. Vervolgens knopen we nog een laatste keer met je eigen kindje. Veiligheid en ergonomie, van zowel drager als kind, staan tijdens het draagconsult centraal.

Een draagdoek consult vindt het beste plaats na de bevalling, zodat je het geoefende meteen in de praktijk kunt brengen. Wat het kindje betreft is dragen is in principe mogelijk vanaf de eerste dag. Voor moeder kan het fijn zijn om een paar dagen te wachten tot ze voldoende hersteld is.

Let op: ik verkoop geen draagdoeken, maar indien je zelf nog geen draagdoek hebt kun je er na het draagconsult een van me huren totdat je er zelf een hebt aangeschaft.

  • tijdsduur: 60-90 min

  • locatie: mijn praktijkruimte aan huis in Bunnik, of aan huis (toeslag)

  • optioneel:

Duurzaamheid

De textielindustrie is helaas een erg vervuilende industrie. In principe koop ik de draagzakken en -doeken die ik tijdens de consulten gebruik dan ook tweedehands, om vervuiling en het onnodige gebruik van nieuwe grondstoffen te beperken. Uiteraard check ik of de materialen technisch nog helemaal in orde zijn!

IMG_20220624_115747.jpg
bottom of page