top of page

Draagconsult - oriëntatie

Misschien wil je je kindje graag gaan dragen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Wordt het een draagzak? En wat is dan het verschil tussen een full-buckle en een half-buckle? En welk merk? Of wordt het toch een draagdoek? En kies je dan een geweven draagdoek, of een rekbare draagdoek? Wat zijn de voor- en nadelen van elk systeem, en wat sluit het best aan bij jou?

Tijdens een oriëntatieconsult is er aandacht voor het waarom van het dragen, de voordelen, maak je kennis met de mogelijkheden, en kun je de verschillende materialen van dichtbij bekijken, om er zo achter te komen wat het beste bij jullie past. We gaan in dit consult nog niet praktisch aan de slag. Wél besteden we aandacht aan veiligheid en ergonomie, van zowel drager als kind.

Een oriëntatieconsult is ideaal als je bijvoorbeeld nog zwanger bent, en geen idee hebt waar te beginnen.

  • tijdsduur: 60-90 min

  • locatie: aan huis (reiskostenvergoeding)

Duurzaamheid

De textielindustrie is helaas een erg vervuilende industrie. In principe koop ik de draagzakken en -doeken die ik tijdens de consulten gebruik dan ook tweedehands, om vervuiling en het onnodige gebruik van nieuwe grondstoffen te beperken. Uiteraard check ik of de materialen technisch nog helemaal in orde zijn!

bottom of page